ČOKOLÁDA
9 důvodů, proč je čokoláda...
1.Čokoláda se snadno sežene.
2.Čokoláda uspokojí i když je měkká.
3.Po čokoládě neotěhotníš.
4.Čokoládu si můžeš vychutnávat,i v přítomnosti rodičů.
5.Na čokoládu nejsi nikdy moc mladá ani moc stará.
6.Můžeš mít tolik druhů čokolády kolik chceš.
7.Pojídání čokolády trvá tak dlouho,jak jen chceš.
8.Čokoládě nemusíš stále říkat, jak byla dobrá.
9.U čokolády je velikost lhostejná,protože je vždycky skvělá.
Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam.
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Náhledy fotografií ze složky Čokoláda